Asymmetrische Cruising Spinnaker (Gennaker)

De Asymmetrische Cruising Spinnaker is een allround, eenvoudig te trimmen en goed te hanteren zeil voor het lichtere weer en de ruimere koersen. Het zeil is ontworpen om vanaf de steven (zonder spiboom) te worden gevaren. Een spinnakerval, twee schoten, twee schootblokken en een halslijn is alles wat voor deze uitrusting nodig is.

Rustig en stabiel zeil

Door de asymmetrische vorm (hoge schoothoek) en vergevingsgezinde profiel-karakteristiek is het een bijzonder rustig en stabiel zeil. De prestaties komen in de buurt van de spinnaker maar de handling en trim zijn veel eenvoudiger: vier de schoot totdat het voorlijk wat in begint te krullen, trek de schoot vervolgens net ver genoeg aan om het voorlijk weer z’n egale profielvorm aan te laten nemen. Ook grijpen gaat gecontroleerd en vraagt weinig ‘handen’.

Beste doekkwaliteit

Onze Cruising Gennakers zijn van de allerhoogste kwaliteit en worden met veel zorg en aandacht gemaakt. Het beste doekkwaliteit, een opti-radal snit, royale radiaal geconstrueerde hoekverstevigingen en een modern ontwerp zorgt voor een zo breed mogelijk bereik aan windhoeken. Onder info & downloads vindt u een uitgebreide handleiding voor het gebruik en de trim van de Asymmetrische Cruising Spinnaker.

UK Stripper

De stripper is een eenvoudige, betrouwbare manier om Gennakers te zetten en te bergen. In een recente test in het Duitse blad Segeln scoorde de UK Stripper het beste op het onderdeeld 'Funktion' (werking) en werd gedeeld eerste overall.

Interesse in onze zeilen, canvaswerk, tuigages of andere accessoires?
Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie of vraag een offerte aan.