ORC - IRC Racing

Het ontwerpen en maken van een goed en snel wedstrijdzeil heeft altijd een zeer belangrijke plaats ingenomen bij UK - De Vries Sails. En dat zal ook altijd zo blijven! Niet alleen omdat het maken van wedstrijdzeilen op maat een belangrijk onderdeel is in de zeilwereld. Maar omdat dit voor ons hét middel is om materialen, zeilvormen en constructietechnieken te testen in de harde wedstrijdpraktijk. 

Het produceren van wedstrijdzeilen op maat lukt alleen als in elke fase van het ontwerpproces en de gehele productie al onze kennis en ervaring consistent wordt gebruikt. Bij UK - De Vries Sails meten we nauwgezet aan boord: maatvoering, mastbuiging, voorstagspanning, lengtes en posities van de zalingen en deklayout. Al deze onderdelen vormen een belangrijke basis voor het verdere ontwerpproces.

We gebruiken geavanceerde computerprogramma’s om onze zeilen vorm te geven, aerodynamisch en technisch te analyseren en om het snijproces aan te sturen. Hierbij kiezen we de beste materialen en passen snits en constructies toe die de eigenschappen van de gekozen materialen optimaal benutten. De constructies die we voor onze wedstrijdzeilen gebruiken:

  • X-Drive Carbon film-film met als optie geheel of gedeeltelijk Lite Skin protectie
  • Titanium: onze high-end membraamconstructie. Film-film met als optie Lite Skin protectie
  • Uni Titanium: de absolute top
Interesse in onze zeilen, canvaswerk, tuigages of andere accessoires?
Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie of vraag een offerte aan.