Nieuw bij UK - De Vries Sails: zelf-stabiliserende spinnakers.

9 februari 2020
Voor de lange-afstandzeiler en voor de zeiler die de gennaker en de spinnaker in één zeil wil combineren: de Bora en de Levante, de zelf stabiliserende spinnakers van Oxley.
De eigenschappen: meer lift, een rustiger gedrag, een beter dempend vermogen en een groter bereik aan windhoeken én windsterktes dan de traditionele spinnaker.

De Levante, met z'n single membrane wing, staat al bij het lichtste zuchtje wind, de sterke kanten van de Bora met de self- inflatable double layer wing zijn het wat bredere bereik, vooral bij wat meer wind en de extra stabiliteit die de met lucht gevulde wing geeft. Voor beide types geldt dat de wing de spinnaker over de hele breedte stabiliseert, daarmee een vlakker profiel mogelijk maakt en het achterlijk open houdt.

De spinnakers kunnen zonder boom worden gevaren; de rustige karakteristiek en het vlagen-dempende vermogen zorgen daarnaast voor minder roerdruk en ontlasten de stuurautomaat.   

De Bora en de Levante kunnen veilig en zonder gevaar voor beschadigingen worden gezet en gestreken met de speciaal ontworpen Oxley twin-line snuffer, een Stripper met een opblaasbare ring en een tweetraps hijs-/ strijklijn systeem.

De ontwerper van de Oxley zelf-stabiliserende spinnakers is Ralf Grösel, de man die ook de bekende Istec Parasailors heeft ontworpen.

Om ook onze klanten deze revolutionaire spinnakers aan te kunnen bieden zijn we een exclusief samenwerkingsverband met Oxley aangegaan. Uk - De Vries Sails heeft de alleenvertegenwoordiging van de Levante en de Bora voor Nederland verkregen.

 

 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Interesse in onze zeilen, canvaswerk, tuigages of andere accessoires?
Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie of vraag een offerte aan.