Nieuw: X-Drive Endure

6 mei 2019

Na uitgebreide tests introduceert UK Sailmakers een nieuwe X-Drive uitvoering: X-Drive Endure. X-Drive Endure is speciaal ontwikkeld voor de cruising markt en dan met name voor schepen vanaf 40'. Daaronder is X-Drive Silver (S-Glass strings) nog steeds een uitstekende keuze.

De ononderbroken wapening van X-Drive Endure bestaat uit smalle, platte Endumax strings. Endumax is een UHMWPE (Ultra High Molecular Weight Polyethylene), net als Spectra en Dyneema. De specificaties van Endumax komen heel dicht in de buurt van Carbon, wat betekent dat we nu cruising zeilen kunnen leveren die dezelfde performance hebben als wedstrijdzeilen, maar wel met een 'klassiek' witte look.

In tegenstelling tot Carbon is het zg Flex Life van Endumax bijna onbeperkt, belangrijk voor de duurzaamheid. Volgens Teijin, de fabrikanten van Endumax, is het een superieur type UHMWPE en scoort het op veel punten (modulus, slijtvastheid, UV-bestendigheid en 'creep') beter dan alle andere UHMWPE's op de markt. De Endumax strings zijn zeer plat, de verlijming op het basislaminaat is daarmee optimaal en het oppervlak van het zeil is bijzonder glad. Meer info over Endumax/ X-Drive Endure vindt u op de website van UK Sailmakers International

Terug naar het nieuwsoverzicht

Interesse in onze zeilen, canvaswerk, tuigages of andere accessoires?
Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie of vraag een offerte aan.