Wedstrijdzeilen

Wedstrijdzeilen

Wedstrijdzeilen

  • Grand Soleil & Boei
Het ontwerpen en maken van snelle wedstrijdzeilen heeft altijd een zeer belangrijke plaats ingenomen bij UK - De Vries Sails, en dat zal ook altijd zo blijven. Niet alleen omdat de wedstrijdzeilerij een belangrijk onderdeel is van de ‘zeilmarkt’, maar ook omdat het zelf zeilen van wedstrijden voor ons hét middel is om materialen, zeilvormen en constructie-technieken in de harde wedstrijdpraktijk te testen.
 
Een goed wedstrijdzeil geeft de zeiler bootsnelheid en zelfvertrouwen, twee belangrijke elementen in het gecompliceerde spel wat wedstrijdzeilen is.
 
Het maken van een goed en snel wedstrijdzeil lukt alleen als in elke fase van het ontwerpproces al onze know how en ervaring consistent wordt ingebracht.
 
 
  
We meten nauwgezet aan boord: zeilmaten, mastbuiging, voorstagspanning, lengtes en posities van de zalingen, deklayout etc. vormen de belangrijke basis van het verdere ontwerproces.
 
We gebruiken verschillende geavanceerde computerprogramma’s om onze zeilen vorm te geven, aerodynamisch en technisch te analyseren en om het (laser-) snijproces aan te sturen.
 
We kiezen de beste materialen en passen snits toe die de eigenschappen van de gekozen materialen optimaal benutten. Ten slotte werken onze wedstrijdzeilen zo af dat ze zeer goed trimbaar zijn en onder alle omstandigheden gemakkelijk zijn te gebruiken.
 
De zeilers en zeilmakers van UK - De Vries Sails

De vestigingen

Contact

Bekijk onze andere vestigingen