Racing Tape Drive

Racing Tape Drive

Racing Tape Drive

  • Arcona 340
Tape Drive is een unieke, door UK gepatenteerde techniek om lichte, soepele, duurzame en  zeer vormvaste zeilen te construeren. Twee elementen worden op een bijzonder effectieve manier samengevoegd, een licht, 3-D vormgegeven membraam en een ononderbroken web van sterke, rekvrije tapes wat het zeil z’n structurele sterkte geeft.
Het membraan, de skin, wordt opgebouwd uit banen in een horizontale (crosscut) snit, dé manier om een zeil een blijven mooi en gelijkmatig profiel te geven.
 
 
Het basismateriaal van de skin is een lichte scrim, twee mylar folie’s met daartussen een wapening van polyester, kevlar, carbon of spectra.
Het patroon van de (Pentex of Carbon) tapes, het verloop en de onderlinge afstand, volgt exact de stressmap van het zeil onder belasting, ongereefd, maar ook gereefd.
 
Bij toerzeilen en toer-/ wedstrijdzeilen kan aan één of aan weerszijden van de constructie een beschermende taffeta (licht dacron weefsel) worden aangebracht; het maakt het zeil wat zwaarder, maar wel duurzamer. Voor echte wedstrijdzeilen wordt uiteraard gekozen voor de lichte film-film constructie.

De vestigingen

Contact

Bekijk onze andere vestigingen