Nieuws

X-Drive, de nieuwe generatie Tape Drive

  • X-Drive 1

Geplaatst op 24 december 2013

X-Drive is het resultaat van het consequent doorontwikkelen van het bekende Tape Drive concept, één van de meest duurzame constructiemethodes van zogenaamde stringzeilen. Alhoewel de constructietechniek in de basis hetzelfde is als van Tape Drive zijn de verbeteringen dusdanig significant en is het beeld van het zeil zó anders, dat we ook een nieuwe naam gekozen hebben.
 
X-Drive heeft in vergelijking met Tape Drive een verfijndere garen (string) layout. De afzonderlijke tapes waarin de garens liggen zijn smaller, de tussenruimtes zijn kleiner en curves zijn beter te maken. Dit alles maakt een effectievere layout van de kracht-opnemende garens mogelijk.
Het resultaat is een soepel, glad en zeer vormvast zeil. De 'dichte' layout van de volledig doorlopende, ononderbroken garens maakt het zeil ook onder de zwaarste belasting zeer vormvast; geen vervorming of slip op naden. 
 
Net als Tape Drive is X-Drive er in verschillende skin-garen combinaties.
Voor Performance Cruising en Clubracing wordt doorgaans gekozen voor een skin met eenzijdig taffeta (met als optie gedeeltelijk tweezijdig), voor ORC/ IRC Racing worden meestal de lichtere film-film skins gekozen. 
 
Er zijn twee garen-varianten: 
X-Drive S-Glas, glasvezelgarens, zilverkleurig
X-Drive Carbon, koolstofgarens, zwart

De vestigingen

Contact

Bekijk onze andere vestigingen