Nieuws

Winterservice zeilen en canvas

  • Zeilreparatie

Geplaatst op 4 november 2012

Nu het seizoen op z’n eind loopt willen we u er op attenderen dat het verstandig is om niet alleen uw boot winterklaar te maken maar ook om uw zeilen en canvaswerk bij ons te brengen voor een goede wintercheck. Laat ze wassen, nakijken, repareren en schoon en droog opslaan. Zo weet u zeker dat ze er komend seizoen weer netjes uitzien en vertrouwd gebruikt kunnen worden
 
Laat uw zeilen ‘s winters nooit op de giek of om uw rolsysteem zitten en haal de sprayhood en achtertent er af. 
 
De kans op schade door herfst- en winterstormen is reëel en vocht en vorst doen uw zeilen en canvaswerk beslist geen goed.
Als u zelf uw zeilen opslaat doe dat dan bij voorkeur niet aan boord, maar in een schone, droge en verwarmde ruimte.
 
Het goed schoonhouden van uw zeilen verlengt de levensduur aanmerkelijk; zout, sporen in neerslag en luchtvervuiling kunnen schimmel en zelfs schade aan weefsels en laminaten veroorzaken, dus het regelmatig (laten) reinigen van zeilen en canvaswerk is echt aan te raden. Wassen, impregneren en coaten is een vak apart, in Red Gull/ Belser Conditioning hebben we op dit gebied een zeer professionele partner.
 
Onderstaand een link voor meer informatie:
http://www.red-gull.com/sites/nl/zeilwasserij  
 
Als zeilen of canvaswerk gewassen moet worden laten we dat eerst doen en inspecteren ze vervolgens grondig. Los stiksel en kleine reparaties doen we direct, als we grotere dingen tegenkomen nemen we contact met u op en bespreken met u wat er zou moeten gebeuren en wat de geschatte kosten zijn
 
We controleren naden, lufftapes, latzakken, zomen, reguleerlijnen, UV-ply’s, alles. Niets ontsnapt aan onze aandacht.
 
Breng uw zeilen nu bij ons in Makkum of bij één van onze vestigingen en wij garanderen dat ze op tijd weer klaar zijn voor een probleemloos zeilseizoen.

 

De vestigingen

Contact

Bekijk onze andere vestigingen