Nieuws

Maarten Russchen terug van de AZAB

  • Home of Jazz

Geplaatst op 24 juli 2011

In één van onze vorige nieuwsberichten schreven we over het nieuwe Tape Drive Squarehead grootzeil voor de Home of Jazz.
Maarten is inmiddels weer terug na een mooie Azores And Back Race. Onderstaand zijn ervaringen met dit nieuwe zeil:
 
“Inmiddels ben ik weer terug van de AZAB. Het was een geweldig mooie race. Ik heb meteen het nieuwe grootzeil grondig kunnen testen tijdens 3500 mijl solozeilen. Zeer tevreden ben ik over dit zeil. Veel power in licht weer, mooi gesneden, goed hanteerbaar, doek is degelijk genoeg, en het zeil blijft ook in harde wind mooi stabiel, geen geklapper of geflapper van de uitgebouwde top. Ook de details van de afwerking vind ik fraai. De opgeplakte ogen voor reefkousen, bijvoorbeeld, zijn een mooie oplossing (geen gaten). Ook de klemmetjes voor de lijkentouwtjes zijn doordacht geconstrueerd (die waaien er bij veel andere zeilen steevast uit ). Ter hoogte van de zalingen zal ik wat meer patches moeten plakken, ook voor contactpunten bij rif 1 en rif 2.”
 
De Ostar van 2013 is Maarten’s nieuwe doel. Met het zeilen van de AZAB is de kwalificatie voor die race in ieder geval al een feit.
 

De vestigingen

Contact

Bekijk onze andere vestigingen