Nieuws

Buiskap (winter) tips

  • Buiskap

Geplaatst op 10 oktober 2015

Gebruik nooit groene zeep om uw kap of boot schoon te houden, uw kap krijgt door gebruik met groene zeep eerder last van schimmels en algen. Gebruik bij voorkeur een Microvezeldoek gedrenkt in water met wat huishoudazijn.
 
 
 
 
 
Plaats uw Bootkap nooit terug bij een temperatuur onder de 15 graden Celsius. De ramen in de kap zullen door lagere temperaturen krimpen en er bestaat een kans dat u de kap daardoor stuk trekt.
 
Voordat  u de kap teruggeplaatst op de boot dient u de boot eerst zeer grondig te reinigen. Doet u dit niet dan is de kans zeer groot dat de schoon gemaakte kap of een nieuw geplaatste bootkap weer snel zullen beschimmelen. De aanwezigheid van een mycelium (netwerk van wortels van een schimmel )of de sporen van een schimmel zijn met het blote oog niet zichtbaar.
 
Mochten er schimmels ontstaan in de kap dan kunt u na testen op kleurechtheid een microvezeldoek drenken in een bleekoplossing van 1 liter huishoudbleek op 10 liter water de schimmel indeppen en na enige tijd wachten weer afdoen met schoon water en een beetje huishoudazijn. De Huishoudazijn zorgt ervoor dat de bleek wordt geneutraliseerd en de ondergrond minder aantrekkelijk is voor schimmels.

De vestigingen

Contact

Bekijk onze andere vestigingen