Eigen productie in moderne zeilmakerij

Eigen productie in moderne zeilmakerij

Eigen productie in moderne zeilmakerij

  • Zeilmakerij binnen
Bij veel mensen bestaat het idee, zeker na onze aansluiting bij de UK-groep, dat al onze zeilen in het buitenland worden geproduceerd.
 
Niets is minder waar! In 2008 hebben we in Makkum onze nieuwe zeilmakerij gebouwd en deze is volledig ingericht voor onze eigen efficiënte en moderne productie van jachtzeilen en canvaswerk. Al onze toerzeilen (Cruising en Cruising Offshore Performance) en onze ‘panelled’ wedstrijdzeilen worden in Makkum geproduceerd.
 
Bij onze Tape Drive en X-Drive zeilen ligt het wat anders. Het ontwerp maken we zelf, maar de productie besteden we uit aan de grote UK zeilmakerij in Hong Kong; zij zijn volledig gespecialiseerd in de zeer specifieke en bewerkelijke productietechniek van deze zeilen.
 
Voor onze high-end wedstrijdzeilen, de Matrix Titanium lijn (custom loadpath membrane), zijn er twee mogelijkheden. Wij maken het ontwerp, het basismembraan wordt in Hong Kong geproduceerd en vervolgens hebben we de keuze: óf zelf in Makkum afwerken óf compleet afgewerkt laten komen. De keuze wordt gemaakt op basis van gevraagde levertijd en beschikbare productiecapaciteit.

De vestigingen

Contact

Bekijk onze andere vestigingen